YO:GA O'CLOCK

YO:GA O'CLOCK

Federal Violet is ontstaan vanuit grote een passie en liefde voor beweging in elke vorm. Het is ontstaan om een gezonde leefstijl te supporten in deze hectische wereld. Om balans te creëren in drukke tijden, zodat we onze rustmomenten ook de prioriteit kunnen geven. Ons doel is onze FV Journal lezers te voorzien van leuk leesvoer over gezonde manieren om je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, te optimaliseren. Vandaag doen we dat door het fenomeen 'Yoga' in de spotlight te zetten. Waarom vandaag? Omdat het vandaag de Internationale Yoga Dag is!

Yoga is een klassieke bewegingskunst die al meer dan 2000 jaar oud is. Bij yoga staat het verbinden en balanceren van het lichaam, geest en ziel centraal. Het woord 'yoga' komt uit het Sanskriet, en betekent verenigen of eenheid vormen. Het symboliseert het verenigen van het lichaam en het bewustzijn
Hoe mooi is dat?Internationale Yoga Dag

De Verenigde Naties verklaarden de Internationale Yoga Dag officieel op 11 december 2014. De premier van India, Narendra Modi, had echter deze verbazingwekkende uitleg te zeggen over het besluit om deze dag in het leven te roepen:

“Yoga is een geschenk van de oude traditie van India. Het belichaamt de eenheid van geest en lichaam; denken en handelen; harmonie tussen mens en natuur; een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het gaat niet om sporten maar om het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur te ontdekken.” De datum die gekozen is om de Internationale Yoga Dag te vieren, 21 juni, is ook van groot belang, aangezien het Zomerzonnewende is en de overgang naar Dakshinayana markeert. Tot nu toe hebben meer dan 170 landen wereldwijd hun steun betuigd aan deze dag.

Let's move with Astrid

Vandaag vieren wij deze dag in samenwerking met de allerleukste Astrid Kwakernaak. Astrid is afgestuurd als fysiotherapeut en beoefent sinds kort haar nieuwe beroep als holistische health coach met plezier in Den Haag. Zij is recent ook haar eigen bedrijf gestart, genaamd Sustainable Balance, waarin zij haar passie en kennis als coach deelt met haar cliënten. Astrid heeft een grote passie voor beweging en in deze FV Journal deelt zij haar verhaal met ons.
 ''In mijn werk als coach en fysiotherapeut maak ik gebruik van de holistische benadering. Dit houdt in dat ik kijk naar zowel het fysieke, mentale, emotionele, spirituele en sociale aspect van mensen. Op het gebied van sport vind ik het belangrijk dat mensen in balans zijn door kracht, cardio en flexibiliteit met elkaar af te wisselen. Door gebruik te maken van deze combinatie zal je de voordelen ervaren in elk van de lessen. Doordat ik meer krachttraining ging doen, werd ik sterker en daar heb ik profijt van tijdens mijn yogalessen ''

Wij vroegen aan Astrid welke vier yoga poses haar favorieten zijn. Ook deelt zij met ons waarom jij misschien deze poses ook een kans zou moeten geven!

''Ik doe graag aan yoga om volledig in verbinding met mezelf te zijn door het volgen van mijn ademhaling en mijn lichaam soepel te houden. De poses tijdens een yogales hebben elk zo hun eigenschappen en werking op het lichaam.''

  1. De Tree Pose

   Deze pose geeft je het gevoel van zelfvertrouwen, een energieboost, kalmeert je gedachten en laat je gronden.

  2. De Dancer’s Pose
   Dancers Pose Yoga
   Deze pose helpt je bij het verbeteren van je balans en focus.

  3. De Wild Thing Pose
   Wild Thing Yoga Pose

   De pose geeft je kracht, zelfvertrouwen en moed. Het is een speelse pose die je helpt herinneren om af en toe iets geks te doen en plezier te maken. De dancer’s pose en wild thing vind ik persoonlijk fijne poses door de hartopening.

  4. De Headstand Pose
   Headstand Pose Yoga
   Deze pose kalmeert je brein en helpt stress en milde klachten van depressie te verminderen. Daarnaast verbetert het de spijsvertering.

   Astrid draagt hier onze bestseller de Violet Essential set in de kleur Dark Violet, maat M. Wil je ook graag in deze set shinen tijdens je work-out? Shop nu de Crop Beha en de High Rise Legging, want ze zijn bijna uitverkocht! 

*Lees meer over de Internationale Yoga Dag hier: https://nationaltoday.com/international-yoga-day/
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.